Irene Wing Easton

Over Irene

Ik zal altijd blijven schrijven. Volgens mij zit het me LETTER-lijk in het bloed, ook mijn vader en overgrootvader schreven boeken en artikelen.

Volg Irene op sociale media

Irene Wing Easton

Schrijven

Zodra ik leerde lezen, wilde ik ook schrijven. In het ‘Eerste leesboekje’, stond dat moe moe was, maar toen wist ik natuurlijk nog niet dat ik dit later zou gebruiken voor de titel van mijn eerste boek. Met velletjes papier en een nietmachine knutselde ik mini-boekjes in elkaar die ik volschreef, ik vulde schriften met verhalen en een aantal van mijn epistels kwamen in de schoolkrant.

Irene Wing Easton

Ooglapje

Door een ongelukkige val liep ik op mijn 19e een hersenstambeschadiging en twee verlamde oogspieren op. Vandaar het ooglapje. Inmiddels is het mijn kenmerk en hoort het bij mijn imago als ‘de schrijfster met het lapje.’ Ik heb ooglapjes in alle kleuren en patronen.

My Image

Zelf uitgeven / reguliere uitgever

Het manuscript voor ‘Moe is Moe maar voldaan’ werd door 26 (!) uitgevers enthousiast ontvangen. Ze vonden de korte verhalen over stress binnen het moederschap goed geschreven, vol humor en de onderwerpen raak gekozen. Toch durfden ze het niet uit te geven; omdat ik geen Bekende Nederlander was, waren de uitgevers bang dat het boek niet zou verkopen.
Daarom richtte ik zelf uitgeverij ‘IWE books’ op, liet het boek professioneel drukken, zorgde dat het bij het Centraal Boekhuis terecht kwam, er werd een e-book gemaakt en er kwam een gesponsorde boektrailer. Ik was in 2010 een pionier op het gebied van zelf uitgeven, iets waar onder andere Boekenkrant aandacht aan besteedde. Lees het interview met Irene 'ja zeg, ik ben Daphne Deckers niet'.

My Image

PR

Ik zorgde zelf voor de PR en diverse tijdschriften, vrouwenwebsites en dagbladen schreven over ‘Moe is Moe maar voldaan’ en over mij. Dit waren o.a. Kek Mama, Boekenkrant, Groter Groeien, Grazia, Gezond NU en De Gelderlander. Bij ‘In de Pers’ vind je een heel overzicht. In september 2016 komt daar ook Psychologie Magazine bij.
Ondanks dat de boekwinkels het boek niet/nauwelijks neerlegden, werd ‘Moe is Moe maar voldaan’ goed verkocht via sociale media en mond tot mond reclame. Er kwam zelfs een tweede druk met een nieuwe omslag. Zie ook de pagina ‘Irene in de Pers’.
In de nieuwste editie van het Handboek voor schrijvers door Maaike Molhuysen staan vier pagina’s over mijn werk en vooral manier van PR. Ook mijn ‘Soort van Nieuwsbrief’ wordt daarin geroemd.

Roman

Na vijf jaar aan ‘Moe is Moe maar voldaan’ geschreven te hebben, schreef ik zes jaar aan een roman. Deze zal binnenkort aan diverse reguliere uitgeverijen aangeboden worden. Zie ook de pagina ‘Boeken’.

My Image
© 2020 Irene Wing Easton | Design Vavendel | Neem contact op met Irene